Huiselijk geweld komt voor in de bredere context van interpersoonlijke macht, controle en overheersing en deze kwaliteiten van interpersoonlijke macht, controle en overheersing zijn duidelijk in de “narcistisch georganiseerd persoonlijkheidsstoornis”, eigenschappen van de "Vervreemdende" ouder die uitdrukkelijk de wens heeft om de "ouderlijke vervreemding" te realiseren.
De pathologie heeft van oudsher de naam "ouderlijke vervreemding" meegekregen, heeft betrekking op de expressie van het narcistisch georganiseerd persoonlijkheidsstoornis pathologie van de "vervreemdende" ouder (Childress, 2015), en deze pathologie is een variant van huiselijk geweld. In plaats van fysiek geweld te gebruiken tegen het beoogde slachtoffer, gebruikt de dader in "ouderlijke vervreemding" het kind, in plaats van fysiek geweld te gebruiken, gebruikt de dader in "ouderlijke vervreemding" emotioneel geweld. De dader in huiselijk geweld van "ouderlijke vervreemding" exploiteert venijnig de liefde van de gerichte ouder voor het kind als wapen te gebruiken om immens en ernstig emotioneel en psychisch lijden toe te brengen aan het slachtoffer, de ex-echtgenoot.
De pathologie van "Ouderlijke vervreemding" is een vorm van huiselijk geweld.
Lees hier het volledige artikel:
Het ouderverstotingssyndroom, een vertaling van het Engelse Parental Alienation Syndrome (PAS), is een syndroom bij kinderen, als wordt vastgesteld dat zij een van hun ouders stelselmatig afwijzen. Het ouderverstotingssyndroom komt vooral voor bij kinderen van uit de echt gescheiden ouders en aanhoudende conflicten tussen hen, waarbij een kind gaandeweg onder invloed van de ene ouder de andere ouder onterecht verstoot in diverse nuances: van vermijden over laster tot uitvallen tegen die ouder.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment