Thursday, May 31, 2018

Tip: vergelijk school weigering met oudervervreemding

Deze tip is om schoolweigering en oudervervremding te vergelijken ... of dat een gerechtvaardigde weigering is of niet.
Je zult merken dat de twee soorten weigeringen opmerkelijk nauw met elkaar overeenkomen. Maar de manier waarop hulpverleningsorganisaties deze twee behandelen, kan nauwelijks anders zijn.

Neem een ​​probleem, in het algemeen of met een bepaald geval, en vergelijk de weigering van de ouder met wat normaal zou zijn met schoolweigering. Je vervangt de afgewezen ouder door de afgewezen school of leraar.

Een voorbeeld: bij Ouderlijke vervreemding - dat is een ongerechtvaardigde afwijzing van een ouder - zal de favoriete ouder waarschijnlijk maanden of jaren niet communiceren met de andere ouder en hun familie en vrienden, terwijl hun kind die ouder afkeurt. Op de een of andere manier wordt het permanent knippen van alle communicatie op die manier door niemand, noch door de rechtbanken betwist. Maar wanneer een kind weigert naar school te gaan, een ouder die binnen een paar dagen geen contact heeft gehad en met de school en hulporganisaties heeft samengewerkt om dingen te beoordelen en een proactief en veilig ondersteunde plan voor het kind om naar school terug te keren, zou ernstig tekortschieten in hun verantwoordelijkheid voor het welzijn van het kind.

Dit is zelfs van toepassing als de leraar of de leerlingen deel zouden kunnen uitmaken van de oorzaak van de terughoudendheid van een kind. Gewone hulporganisaties werken samen met het kind en het gezin om te beoordelen en te plannen. Niets zoals dat komt zelfs bij iemand voor als een kind een ouder weigert. Waarom niet?!

Probeer dit soort vergelijkingen uit voor elk aspect bij elk geval van weigering van de ouders. Schoolweigering is zo bekend bij het helpen van professionals dat ze meteen begrijpen wat ze zouden kunnen denken en doen.

Heb je vragen: ouderverstoting@jato.be

No comments:

Post a Comment