Sunday, December 4, 2016

Wat is oudervervreemding?

De pathologie van "oudervervreemding" is niet gedefinieerd in de klinische psychologie.
AB-PA is gedefinieerd.
Een attachment-gebaseerd model van "oudervervreemding" (AB-PA) - zoals gedefinieerd in Foundations (Craig Childress) - is een verklarende toepassing van standaard en gevestigde constructies en principes van professionele psychologie voor een ​​set van symptomen. Dit heet diagnose.
________________________________________

V: Wat is de zon?
A: Het is zo helder ding in de lucht daar.

V: Ja, ik weet het. Maar wat is het, wat is de zon?
A: Ik heb het net verteld. Het is dat heldere ding in de lucht.

"Dat heldere ding in de lucht" is geen professionele definitie van de zon.

Definitie: De zon is een dichte wolk van waterstofgas die zo dicht is dat de druk die wordt uitgeoefend door de aantrekkingskracht van de zwaartekracht het zorgt voor hetfuseren van de waterstofatomen in helium (en uiteindelijk in dichtere elementen) en het vrijgeven van grote hoeveelheden energie in het proces.
Dat is een professioneel niveau definitie van de zon. "Dat heldere ding in de lucht" is niet een professionele definitie van de zon.

Verklaring: Het kind wijst 1 van de ouders af als gevolg van "oudervervreemding."
V: Wat is "oudervervreemding"?
A: Het is als een kind contact weigert met een van de ouders vanwege de invloed op het kind door de andere ouder (het is zo helder ding in de lucht).

V: Ja, ik weet het. Maar wat is het, wat is "ouderlijke vervreemding"?
A: Ik heb het net verteld. Het is als een kind contact weigert met een van de ouders als gevolg van de invloed van de andere ouder (het is zo helder ding in de lucht).

Dat heldere ding in de lucht is geen professionele definitie van "oudervervreemding."
AB-PA is een professioneel niveau definitie van de ouderlijke vervreemding:

Pathologische rouw (Bowlby) bestaande uit een cross-generationele coalitie (Haley, Minuchin) van het kind met een narcistische en / of borderline persoonlijkheidsstoornis ouder (Beck, Kernberg, Millon).

De trans-generationele overdracht van het gehechtheidstrauma uit de kindertijd van een geallieerde narcistische / (borderline) ouder om de huidige familierelaties, gemedieerd door de persoonlijkheidsstoornis pathologie van de geallieerde ouder, die zelf een product is van dit jeugdtrauma.

Dat is een professioneel niveau definitie van de pathologie. Niet "dat heldere ding in de lucht daar."

Meer infoouderverstoting@jato.be


No comments:

Post a Comment