Wednesday, March 13, 2019

Een nieuw initiatief is geboren: VOV - Vereniging Ouderverstoting Vlaanderen


Zes dagen geleden, sloeg het noodlot toe. Plotseling was ik verwijderd als beheerder van de Facebook groep: Ouderverstoting in Vlaanderen. Niet alleen als beheerder, maar ook als lid.
Een groep opgericht in 2017 door Jo Michiels. Jo, die spijtig genoeg in November 2018 besloot om uit het leven te stappen als vader van een dochter die hij al lange tijd niet meer zag.

Een gesloten Facebook groep met 2 beheerders, waarvan 1 overleden en 1 moderator die eveneens verwijderd was uit de groep. Begrijpen wie begrijpen kan.
Tot op de dag van vandaag heb ik er het raden naar, tenminste, dat denkt men. Maar uiteraard weet ik wel wie hierachter zit. Geen nood, er is al klacht ingediend.

Niet zozeer voor mezelf, maar wel voor de 320 ouders uit Vlaanderen die te maken hebben met ouderverstoting, die ouders die hun verhaal kwijd konden op deze Facebook groep. Die ouders die er steun vonden en soms ook wel advies van andere ouders, die blijven nu allemaal in de kou staan.
Ze blijven niet enkel in de kou staan, neen, hun groep is onbruikbaar geworden via een account van een overleden ouder :-( 
Waar is het respect naartoe?

Uiteraard hebben we niet stilgezeten. Vandaag gaat een nieuw initiatief van start: VOV - Vereniging Ouderverstoting Vlaanderen zet zijn schouders onder deze gesloten Facebook groep, met de bedoeling om opnieuw die vertrouwde plek te bieden voor ouders en grootouders betrokken bij ouderverstoting.

No comments:

Post a Comment