Sunday, October 25, 2015

Narcisme en Narcistische Persoonlijkheids Stoornis: vaak de achterliggende reden van ouderverstoting.

Wanneer een man of een vrouw lijdt aan een aandoening genaamd “narcistische persoonlijkheidsstoornis”, tonen ze patronen van afwijkend of abnormaal gedrag dat zo slecht is, dat het een bloedbad creĆ«ert voor die mensen die ongelukkig genoeg een nauwe relatie met hen hebben.

Dit disfunctioneel gedrag impliceert dergelijke gevoelloze exploitatie van hun slachtoffers, dat het de geboorte heeft gegeven aan een nieuwe aandoening die bekend staat als Narcistische Slachtoffer Syndroom (NSS) of (Narcistische Abuse Syndrome). Terwijl veel is geschreven over narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS), is er weinig of niets ingeschreven over Narcistische Slachtoffer Syndroom (NSS). De “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV)”, die is gepubliceerd door de American Psychiatric Association, en wordt beschouwd als de "bijbel" voor alle professionals, dekt NPS uitgebreid. Echter DSM-IV heeft nog niets geschreven over de effecten op mensen die wonen of werken met het martelende gedrag van de narcist, en de gevolgen van dat gedrag op de geestelijke gezondheid van het slachtoffer. Dankzij het toegewijde werk van vele psychotherapeuten, is duidelijk geworden dat een reeks van waarneembare eigenschappen ontstaan bij het werken met slachtoffers van narcistisch misbruik. Het goede nieuws is dat de Amerikaanse therapeuten pleiten voor de erkenning van dit syndroom en het dient opgenomen te worden in de volgende Diagnostic and Statistical Manual (DSM-V, die zal worden gepubliceerd), in de hoop dat alle therapeuten standaard richtlijnen krijgen voor het formuleren van een manier van werken met dit syndroom.


Graag wil ik jullie vragen naar jullie feedback over dit artikel maar ook over deze Blog via het commentaar veld hieronder, bedankt. 

No comments:

Post a Comment