Thursday, August 8, 2019

PASG conferentie Philadelphia (T-30 days)

Vandaag zijn we exact 30 dagen voor mijn vertrek richting Philadelphia.

Binnen 35 dagen start daar namelijk de 3 daagse - internationale - conferentie georganiseerd door PASG, de Parental Alienation Study Group.

De board of directors heeft dit jaar mezelf het vertouwen gegeven om deze conferentie te organizeren. De ganse voorbereiding, de selectie en de contacten en contracten in de US, zijn door mezelf opgezet en onderhouden.

Mede dankzij een sterk team in een programma-, marketing- en media committee maakt dat deze conferentie op weg is om een groot succes te worden. Vandaag 08/08/2019 hebben we reeds 123 inschrijvingen vanuit 16 verschillende landen, waaronder ook Belgie en Nederland. Deze worden aangevuld met een 70 sprekers of deelnemers aan panel gesprekken.

OF deze conferentie het probleem van parental alienation of ouderverstoting meteen uit de wereld zal helpen geloof ik niet. Het zorgt er echter wel voor dat experten elkaar ontmoeten. Dat de aanpak van het probleem op grotere schaal kan besproken worden en op elkaar afgestemd.

Ook uit Belgie zal de rechter uit Namen: Marie-France Carlier aanwezig zijn en deelnemen aan een panelgesprek.

Indien u als ervaringsdeskundige of als ouder graag wil deelnemen, kan dit nog steeds via online streaming, voor slechts €45,00 voor 3 dagen. U krijgt vervolgens toegang tot het video platform, wat je de mogelijkheid bied om ook achteraf de uitzendingen te bekijken.

Inschrijven kan via: www.PASG2019.com

Verschillende verstoten ouders nemen deel, on-site of via online streaming.

Het vreemde: sommige "experten" proberen er alles aan te doen om stokken in de wielen te steken. Je kan je als buitenstaander niet voorstellen wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Mails en brieven die worden verstuurd naar de Raad van Bestuur om hen te wijzen, hoe slecht ik wel ben.

Ik ontdek zelfs dingen over mezelf die ik niet eerder wist: blijkbaar ben ik in 2008 als zelfstandige gestart omdat ik in 2018 een rechtzaak zou verliezen rondom het niet schrappen van mezelf uit de RvB van een vzw. Uiteraard wordt dit als zwaar crimineel bestempeld. :-)

Zelfs een samenwerking tussen Belgie en Nederland behoort tot de mogelijkheden in dit kader.

Oproep: in plaats van al je negatieve energie te richten op iemand, richt je pijlen op de problematiek. Neem deel aan symposia, aan congressen, spreek met mensen en organisaties. Veruim je kennis en je netwerk.