Het ouderverstotingssyndroom, een vertaling van het Engelse Parental Alienation Syndrome (PAS), is een syndroom bij kinderen, als wordt vastgesteld dat zij een van hun ouders stelselmatig afwijzen. Het ouderverstotingssyndroom komt vooral voor bij kinderen van uit de echt gescheiden ouders en aanhoudende conflicten tussen hen, waarbij een kind gaandeweg onder invloed van de ene ouder de andere ouder onterecht verstoot in diverse nuances: van vermijden over laster tot uitvallen tegen die ouder.
Thursday, March 18, 2021
Video: Erasing Family - USA
Thursday, March 4, 2021
Hoe dubieus het soms is als het probleem niet bij de kern wordt aangepakt
Hoe dubieus het soms is als het probleem van oudervervreemding niet bij de kern wordt aangepakt leest u in onderstaand artikel. De Nederlandse regering voelt momenteel wel iets voor een streng beleid rondom het weghouden van kinderen bij de andere ouder. Wat voor sommige evident is, wordt door anderen dan weer aangegrepen als een stok achter de deur.
Er is sprake van oudervervreemding, wanneer een kind door toedoen van 1 ouder, geen contact meer wil met de andere ouder; ZONDER GELDIGE REDEN.
Dat laatste is uiteraard belangrijk. Wanneer we spreken over sexueel misbruik, over agressie, enz. is er uiteraard wel een geldige reden en spreken we niet over oudervervreemding/ouderverstoting.
Het argument: bij papa (of mama): moet ik helpen in het huishouden, moet ik stofzuigen, maakt mijn ouder teveel lawaai, enz vallen NIET onder de categorie: geldige redenen.