Sunday, November 15, 2015

Hoe sommige narcisten te keer gaan

Als ervaringsdeskundige tracht ik de afgelopen maanden mensen te ondersteunen in hun problematiek van ouderverstoting. Sommigen vinden het echter nodig om anderen hierbij aan te vallen. Ze schieten als het ware op alles wat beweegt.

Tot twee maal toe werden collega ervaringsdeskundigen en professionele hulpverleners aangevallen omdat ze voor hun opleiding een bijdrage vragen. Dit soort aanvallen accepteer ik niet, nu niet en nooit niet. "Als je een schilder zoekt die volgens jou te duur is, dan ga je op zoek naar een andere schilder, zonder die eerste met de <<grond gelijk te maken>>".

Tot 3 maal toe ben ik ondertussen verwenst met allerlei mooie woorden die alvast iets zeggen over de persoon die ze uitspreekt, telkens opnieuw iemand die zich voordoet als deskundige op het vlak van ouderverstoting:

"@Tom, wat ben jij een sneu mannetje. Het is te gemakkelijk en goedkoop nog meer over jou te vinden. Laat ik het zo zeggen; mannen als jij…. Die komen nog niet eens in een straal van 3 meter bij mij in de buurt, die durven dat niet eens. Een te klein pikkie en daar ik narcisten er zo uit haal, begrijp jij wel waar ik jou onder schaar."

"Sowieso vraag ik mij af welke actieve rol, welk positief verschil er vanuit Herverbinden, het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Een heel jaar onder de radar en dan in eens komen er bijeenkomsten. Zaaltjes met blijkbaar huurkosten…. Hoeveel mensen moeten er 35 euro betalen wil jij ervan profiteren? Wie is daar als autoriteit? Wat is nou dus de visie en de boodschap die je wilt uitdragen? Wat krijgen de mensen voor 35 euro mee om effectief een verschil te kunnen maken tegen ouderverstoting?"

Ook anderen werden al persoonlijk aangevallen als het gaat om hun bijdrage rond ouderverstoting. Dat deze persoon zich dan ook opstelt om in Nederland ook maar iets te betekenen voor die ouders die zijn betrokken bij ouderverstoting, tart alle verbeelding, want zodra deze ouders, welke reeds emotioneel zijn gekwetst, hun eigen mening uiten, worden ze met de grond gelijk gemaakt. 

Wees bedachtzaam.
De strijd is lang, emotioneel en uitputtend.


No comments:

Post a Comment